Брага і Гімарайнш, Португалія

Бра́га — муніципалітет і місто в Португалії, в окрузі Брага. Адміністративний центр цього округу. Найстаріше місто Португалії. Збудоване римлянами як Бракара-Августа (лат. Bracara Augusta), адміністративний центр римської провінції Галлеція. Відігравало важливу роль у християнізації Піренейського півострова.

Апельсини валяються скрізь. Нікому не потрібні. Несмачні.

Паломники шляху Святого Якова, (Ель Камі́но де Сантья́ґо). Це знаменита паломницька дорога до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяґо-де-Компостела.

Олива-бонсаї.

Дуже цікаве рішення – кущ рози всередині куща самшиту.

Резиденція архієпіскопа.

Залишки старовинної споруди.

Студенти на свята одягають спеціальні святкові костюми.

У місті існує чисельна українська діаспора. 2012 року відкрилася Українська Кирило-Мефодіївська школа, заснована православною громадою на честь Всіх Святих землі Української.

Панорама міста з пагорбу Bom Jesus do Monte. Це португальським святилищем в Tenões , за межами міста Брага , на півночі Португалії.
Його ім’я означає Добрий Ісус на горі .

Цей заповідник почав будуватися в 1722 році під патронатом архієпископа Браги Родріго де Моуре Теллес. Його герб бачиться над воротами, на початку сходів. Під його керівництвом був завершений перший сходовий рядок з каплицями. Кожна каплиця прикрашена теракотовою скульптурою з зображенням Страстей Христових.

Він також виступив спонсором наступного сегмента сходів, який має форму зигзага та присвячений “П’ятьом почуттям” . Кожне почуття (вигляд, запах, слух, дотик, смак) представлено різним фонтаном.

Гімарайнш. Місто розташоване в окрузі Брага за 40 км на північний схід від Порту. Там живуть такі дивні коти.

Гімарайншський замок.
Для защиты монастыря от нападений мусульман из-за южной границы Португалии и норманнов с моря Мумадона Диаш велела на вершине холма Монте-Ларгу над деревней построить замок. Сохранился документ с этим приказом, датированный декабрём 958 года. Замок был посвящён святому Маманту, и предполагается, что его конструкция была чрезвычайно проста — донжон, окружённый прямоугольной в плане стеной.

Дивні “вихлопні” труби від пічок та камінів.

Далі буде.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *